NieuwsFeeds-Politiek & Economie

  Globurger watching you 1See youThe sky is the limit

RSS Nieuws Politiek & Economie

 • Speelgoedwinkel Intertoys failliet 21.02.2019
  Speelgoedwinkelketen Intertoys is failliet. Bewindvoerders van de geplaagde keten hebben aan de rechter gevraagd de uitstel van betaling om te zetten in faillissement. De winkels blijven voorlopig open om de kansen op een doorstart te vergroten.
 • Volgens schrijver Yves Petry kan een idealist kan tegelijk best een rat zijn 21.02.2019
  Noodhulp aan mensen in uitzichtloze gebieden hoor je eigenlijk niet in twijfel te trekken. De Vlaamse schrijver Yves Petry doet het toch. In zijn nieuwste roman fileert hij het idealisme als drijfveer. “Wordt de wereld er echt beter van? Of helpt het vooral om inhoud te geven aan je eigen leven?”
 • Wat is de zin van de diagnose dementie als er geen behandeling is? 21.02.2019
  Het onderzoek naar dementie zit in het slop, de behandelmogelijkheden zijn zeer beperkt. Waarom zou je nog naar de huisarts en het ziekenhuis gaan om te laten controleren of je aan die ziekte lijdt?
 • Deze gaarkeuken in Caracas helpt Venezolaanse kinderen wél 21.02.2019
  De machtsstrijd in Venezuela spitst zich deze week toe op één vraag: wie krijgt het snelste voedsel en medicijnen bij het hongerende volk? Hulppakketten en benefietconcerten vormen het wapenarsenaal. De bevolking levert haar eigen gevecht.
 • Edwin Jonker speelt Jezus in The Passion: Ik zoek naar zijn menselijke kanten 21.02.2019
  Gelovig is hij niet. Toch inspireert het lijdensverhaal Edwin Jonker. De acteur, bekend van de musical The Lion King en tv-serie ‘Klem’, vertolkt op 18 april Jezus in de negende editie van The Passion in Dordrecht.
 • Europa moet een vuist maken tegen investeringen van buiten de EU 21.02.2019
  Europese landen moeten één vuist maken tegen ongewenste buitenlandse investeringen, meent Agnes Jongerius, Europarlementariër voor de PvdA.
 • Trofeejagers mogen in Zambia 1250 nijlpaarden afschieten 21.02.2019
  Zambia geeft jachtvergunningen uit aan goed betalende trofeejagers om de komende vijf jaar totaal 1250 nijlpaarden te schieten. Dit is natuurorganisaties in het verkeerde keelgat geschoten.
 • Verander niet te snel van geslacht 21.02.2019
  Wees voorzichtig met het al te snel veranderen van geslacht bij mensen met een transgender-wens, waarschuwt Wouter Zelle, lezer te Den Hoorn. Hij reageert op het opinie-artikel van Frank Kruijver, die schrijft dat transgenderisme biologisch bepaald is.
 • Risico’s van vliegen boven conflictgebieden serieuzer genomen sinds MH17 21.02.2019
  De luchtvaartsector heeft geleerd van de ramp met vlucht MH17. Wereldwijd gaan maatschappijen bewuster om met de risico's van vliegen boven conflictgebieden, concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) in een nieuw rapport. Bij twijfel geldt in veel gevallen: mijden.
 • Waarom in hemelsnaam de Australische outback in? 21.02.2019
  Nog is het onzeker of het ervan komt, het voorgenomen bezoek aan Australië volgende maand, het land waar ik een deel van mijn vroege jeugd heb doorgebracht. Mijn fysieke conditie is momenteel niet groots.
 • ‘China pakt ons gewoon in’ 21.02.2019
  Er is een nieuwe wereldorde op komst met China als dominante supermacht, betoogt Rob de Wijk in zijn nieuwe boek. Het Westen maakt nog een kansje, als het zich verenigt en er een echte strategie tegenover zet.
 • Miljardenboete voor Zwitserse bank is waarschuwing voor andere banken 21.02.2019
  Het Zwitserse UBS moet ruim 4,5 miljard euro betalen in een belasting- en witwaszaak. Frankrijk treedt hard op tegen belastingfraude via Zwitserland.
 • Vaccineer beter, niet zozeer meer 21.02.2019
  In gesprek gaan met ouders over vaccineren is prima, maar neem dan ook hun negatieve ervaringen serieus, bepleit lezer Trudy van den Berg.
 • De droogte is nog lang niet voorbij 21.02.2019
  De grote droogte van vorig jaar laat nog steeds sporen na. Nog altijd heeft Nederland te maken met een flink neerslagtekort. Uit onderzoek van weerbureau Weeronline blijkt dat de droogte nu zelfs erger is dan in de winter van 1976-1977.
 • De schaapherder is een laatste stuiptrekking in een moderne wereld 21.02.2019
  Hij zorgt voor soortenrijkdom, voedsel en natuur, zijn vak is toegevoegd aan de lijst van immaterieel cultureel erfgoed. Toch kan Stijn Hilgers het niet bolwerken in zijn uitstervend beroep.
 • Friso Kramer (1922-2019) ontwierp het liefste lucht 21.02.2019
  In Amsterdam is industrieel ontwerper Friso Kramer overleden. Zijn familie heeft dat bekendgemaakt in een overlijdensadvertentie in NRC. Kramer was 96 jaar oud.
 • Dokters moeten pijnlijke keuzes bespreken om zorgkosten te beperken 21.02.2019
  Artsen hebben de sleutel in handen om de zorgkosten te beheersen. Ze moeten verder kijken dan die ene patiënt en pijnlijke keuzes bespreken, aldus Pieter Barnhoorn, huisarts te Leiden.
 • FNV sleept Picnic voor de rechter 21.02.2019
  Vakbond FNV stapt naar de rechter om de supermarkt-cao af te dwingen voor personeel van Picnic. De bond stelde de online supermarkt een ultimatum om met voorstellen te komen voor een cao, maar het bedrijf wil daar niet aan.
 • EU-visum voor Britten in gevaar door Gibraltar 21.02.2019
  Britten moeten straks misschien 60 euro betalen voor een Schengen-visum. Dat zou het gevolg kunnen zijn van ruzie over de vraag: wat is Gibraltar?
 • Tientallen doden bij brand in eeuwenoude Bengaalse markt 21.02.2019
  Bij een brand in het oude stadsgedeelte in de Bengaalse hoofdstad Dhaka zijn volgens de plaatselijke brandweer zeker 69 doden gevallen. De autoriteiten vrezen dat het dodental nog flink zal oplopen.