Espen Greger Hagen

 

  • 010221801 - At Your Service, acryl op linen, 160x160 - Prijs op aanvraag

    010221801 - At Your Service, acryl op linen, 160x160 - Prijs op aanvraag

 (Terug naar overzicht alle kunstenaars)

INFO KUNSTWERKEN

Klik voor grote afbeelding en meer info kunstwerk boven op afbeelding

INFORMATIE KUNSTENAAR

Espen Greger Hagen

Geboren

1964 Trondheim-Noorwegen

Overleden in 2008

Opleiding
Emily Carr College Vancouver-Canada

Gerrit Rietveld Academie Amsterdam

Werkbeschrijving

Een groot deel van zijn jeugd brengt hij door in Tanzania.

In 1980 volgt hij een studie tekenen in zijn geboorteplaats Trondheim en aansluitend volgt hij een studie schilderen en beeldhouwen aan het Emily Carr College van Vancouver.

Na zijn studie in Vancouver volgt Hagen een studie schilderen en beeldhouwen aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam waar hij in 1990 afstudeert.

Tijdens, en na, zijn studie heeft het buitenland altijd aan Espen Hagen getrokken. Met regelmaat maakt hij lange trektochten door Noord Amerika en Mexico. Gedurende deze reizen maakt Espen portretten van de markante Noord Amerikaanse Indianen en de inheemse Mexicaanse bevolking. 

De opvallende en sprekende stijl van werken en de manier waarop Espen Hagen door de combinatie van verschillende technieken het “karakter” van zijn personages weet vast te leggen blijft niet onopgemerkt.

Er volgen vele exposities, waaronder in Vancouver, Oslo,Monaco,Kroatië, Massachusetts, Keulen en in Trondheim.

In Amsterdam alleen al in onder meer het Vondelpark, Galerie Donkersloot, Beurs van Berlage, Het Magazijn en Hotel Okura, maar ook in Den-Haag (Hotel Des Indes), Maastricht en Naarden (het Arsenaal).Vanaf halverwege de 90-er jaren werkt Espen Hagen nauw samen met zijn vriend Herman Brood. Espen exposeert twee keer in Café Dante, waarvan één maal samen met Brood. In 1997 exposeren ze ook weer samen, dit keer in het Arsenaal van Jan des Bouvrie te Naarden. Door hun regelmatige gezamenlijk optreden en de vele doeken die zij samen produceerden wordt Espen Hagen vaak de protégé opvolger van Herman Brood genoemd.

Espen Hagen was de “coming man” in de Nederlandse schilderskunst.

Dankzij de veelvuldige exposities in zowel binnen- als buitenland en zijn regelmatige televisieoptredens was de ster van deze getalenteerde kunstenaar sterk rijzende. 

Op 10 april 2008 is Espen Greger Hagen overleden aan de gevolgen van een hartstilstand.