KUNSTCOLLECTIE MANAGEMENT

Ons Kunstcollectie management omvat:

-Taxatie van kunstwerken of een complete collectie o.a voor de afhandeling van een erfenis

-Authentificatie van kunstwerken voor gerechtszaken

-Advies op maat voor de aankoop of verkoop van kunstwerken of een complete collectie.

Onze vaste gekwalificeerde partner in deze is Désirée Preiss Art Consulting.

Met haar ervaring en uitgebreid netwerk aan internationale kunstspecialisten, restaurateurs, verzekeringsdeskundigen en kunsttransporteurs worden uw specifieke wensen succesvol afgehandeld.

 

 

Désirée Preiss Art Consulting werd opgericht in 2015 na meer dan 20 jaar ervaring van Désirée Preiss als kunsthistoricus en senior veilingspecialist.

Tijdens haar professionele carrière, die begon in 1994, werkte ze met vele particuliere- en bedrijfscollecties en heeft ongeveer 80.000 kunstvoorwerpen en kunstwerken geschat, gecatalogiseerd en vele met succes verkocht/aangekocht namens de eigenaren. Haar netwerk aan Internationale contacten in het topsegment van Galleries en kunsthandelaren is indrukwekkend.

Direct na het voltooien van haar master of arts in de kunstgeschiedenis en archeologie aan de universiteiten van Augsburg, Würzburg en Eichstätt werkte ze eerst als stagiaire bij het gerenommeerde veilinghuis Ketterer in München, Duitsland.

Vervolgens werkte ze meer dan 10 jaar als hoofd van de afdeling moderne en hedendaagse kunst bij  Veilinghuis Ketterer Kunst in Hamburg en daarna 10 jaar bij Veilinghuis Hauswedell & Nolte te Hamburg als senior specialist en perschef, gevolgd door het werken op provisiebasis bij de veilinghuizen Karl & Faber en Hampel (beide gevestigd in München), Auctionata (Berlijn) en Neumeister (München) om uiteindelijk als zelfstandig kunstadviseur te werken voor privé-verzamelaars, advocaten en openbare instellingen zoals Musea.

Desirée Preiss ontdekt MaxErnst(PDF)

 

Mede door onze succesvolle samenwerking in 2018 zal Désiree Preiss Art Consulting in 2019 o.a. enkele ‘sociaal duurzame’ Post War kunstenaars van ArtCommunication onder de aandacht van haar eigen internationale clientèle brengen.
Dit gebeurt in de vorm van een serie catalogi van zowel abstract als figuratief werkende kunstenaars, die reflecterend communiceren op onze huidige maatschappelijke thema’s en dilemma’s.
De eerste twee  in deze serie zijn Trees de Boer  en Iman Ali Kaled:

Catalogus Trees de Boer-Less is More

Catalogus Iman Ali Khaled – Silent Thunder

Kunstcollecties als communicatiemiddel voor sociaal duurzame visie en beleid